• Tilburgse textiel in beeld

  een nieuw Tilburgs fotoboek
  Auteur: Ronald Peeters & Ton Wagemakers
  Uitgeverij: Gianotten Printed Media
  Voorintekenprijs: € 19,95

  De voorintekenperiode is gesloten.


  Winkelverkoopprijs: € 24,95
  Verwachte verschijningsdatum: 21-11-2016

  Tussen 1979 en 1996 verschenen er in de serie De geschiedenis van Tilburg in foto’s zeven fraaie fotoboeken waarin vele honderden unieke foto’s voor het eerst werden gepubliceerd. Duizenden Tilburgers zijn in het bezit van een of meerdere fotoboeken van Ronald Peeters. Bekende boeken zijn Tilburg in beeld, Katholiek Tilburg in beeld (met Ed Schilders) en De straten van Tilburg.

  In deze serie verschijnt Tilburgse Textiel in beeld. Het is een coproductie van Ronald Peeters, oud-hoofd Stadsmuseum Tilburg en Ton Wagemakers, oud-directeur van het Textielmuseum en het wordt uitgegeven in samenwerking met Gianotten Printed Media.

  Twee eeuwen Tilburgse textiel wordt in beeld gebracht met nog vele onbekende (ruim 330) foto’s. Nadruk ligt op het werken in de fabrieken en de confectieateliers, het textielonderwijs en de fraaie producten. Veel foto’s zijn te zien van de jaren vijftig en erna, wat de mensen van nu zich nog herinneren.

  Er zijn prachtige foto’s van de oude fabriek van de firma Diepen. Ze zijn gemaakt door de fabrikant en amateurfotograaf Rudolf Diepen. Ook van andere fabrieken zijn opnamen, waarop vele arbeiders te zien zijn. Kans is groot dat u misschien uzelf, uw partner, uw vader of moeder of iemand uit de buurt tegen komt.

  De beelden van de sluiting, leegstand en sloop van fabrieken worden getoond. Maar ook, voor velen onbekend, fraaie foto’s die aantonen dat er nog steeds in Tilburg wordt gewerkt in de textiel.

  Het boek verschijnt in groot formaat (238 x 285 mm) met maar liefst 232 pagina’s binnenwerk geheel in full color, en is ingebonden in hardcover met gedeeltelijk linnen band.