• Mijn Mundial

  30 jaar festival Mundial
  Auteur: Hans Rube
  Uitgeverij: Gianotten Printed Media
  Voorintekenprijs: € 15,95

  De voorintekenperiode is gesloten. Vanaf nu hier bestelbaar


  Winkelverkoopprijs: € 19,95
  Verwachte verschijningsdatum: 22-06-2017

  Geen enkel festival in Tilburg, Nederland of verre omgeving heeft de afgelopen drie decennia zulke warme gevoelens opgeroepen als Festival Mundial. Het festival koppelt cultuur aan internationale samenwerking en ontwikkelingshulp voor de armste landen.

  Exact dertig jaar na de eerste editie van ‘Festival Mundial’ verschijnt ‘Mijn Mundial’. Mensen van het eerste uur kijken terug en de nieuwe directie laat zijn licht schijnen op de toekomst.

  Het unieke document, met prachtige foto’s en niet eerder gepubliceerde feiten en leuke anekdotes is geschreven door journalist Hans Rube, met ondersteuning van Hans van Vugt, de eerste directeur en oprichter van Festival Mundial.

  In ‘Mijn Mundial’ wordt ook gezocht naar een antwoord op de vraag hoe het in Nederland staat met de toekomst van het ontwikkelingswerk en de culturele samenwerking met de armste delen van onze wereld.

  ‘Mijn Mundial’ laat zien wat via een Tilburgs festival werd bereikt door ruimhartig te investeren in culturele projecten in bijvoorbeeld de sloppenwijken van Nairobi of de favelas in Brazilië. Persoonlijke verhalen van bezoekers, artiesten en medewerkers van het Festival Mundial omlijsten het geheel.

  Daarnaast beschrijft Hans Rube aan de hand van tientallen gespreken de ontstaansgeschiedenis van Festival Mundial, de jaren in het Leijpark. Het boek, dat is vormgegeven door Looi Naaijkens, bevat tevens talloze kleurrijke plaatjes van families die in het park genieten van muziek en spijzen, artiesten die de basisscholen in grote delen van Nederland bezochten en foto’s van de honderden artiesten die voor Mundial hebben opgetreden.