• Een leven lang Willem II

  De biografie van clubman Peter Année
  Auteur: Peter Année en Thomas Rensen
  Uitgeverij: De Boekenfabriek
  Voorintekenprijs: € 14,95

  De voorintekenperiode is gesloten.

  Vanaf nu hier bestelbaar


  Winkelverkoopprijs: € 14,95
  Verwachte verschijningsdatum: 14-10-2017

  Hij kreeg zijn eerste voetballessen van Naud van der Ven senior, leidde persconferenties van Co Adriaanse, interviewde Harry Mommers die in 1916 kampioen van Nederland werd, nam in een auto op een parkeerplaats de clubfinanciën door met voorzitter Schuerman en werd de kleedkamer uitgezet door Abe Lenstra.

  Als je vanaf 1942 zeer actief lid bent van een club, houd je er veel mooie verhalen aan over. Zeker als je zo dicht op het vuur zat en nog steeds zit als Peter Année (geboren in 1933). Hij was bij Willem II onder meer speler, bestuurslid, redacteur en keeperstrainer maar werd vooral een bekende Tilburger als stadionspeaker. Vanaf het veld was hij het gezicht van Willem II rond thuiswedstrijden. Met uiteraard de kenmerkende pet. In totaal zag hij meer dan 2500 officiële wedstrijden van de Tricolores, uit en thuis.

  In zijn biografie blikt Peter terug op die 75 jaar bij Willem II. Een toevallige ontmoeting op de rand van de straat, midden in de Tweede Wereldoorlog, was het begin van zijn levenslange bijzondere band met de Tricolores. Hij vertelt over de laatste twee landskampioenschappen in 1952 en 1955. Ook de mindere jaren en de eeuwig terugkerende financiële problemen en sportieve degradaties komen aan bod. Alle verhalen van ruim zeven decennia Willem II worden verteld.

  Het voorwoord is van oud-speler en oud-technisch directeur en vooral persoonlijke vriend Martin van Geel. Verder zijn er kleine bijdragen van onder anderen Co Adriaanse (oud-trainer), Jan Boor (oud-speler) en Berry van Gool (algemeen directeur).

  Het boek verschijnt op zaterdag 14 oktober en kost € 14,95. (exclusief eventuele verzendkosten).