• 10-02-2016 Integrale Kindcentra: Handvat voor Professionals

  Integrale Kindcentra: Handvat voor Professionals

  Geplaatst op 10-02-2016 door Winny van Rijswijk

  Integrale Kindcentra: Handvat voor Professionals is geschreven door Jon en Thom Roozenbeek. Het boek is op de vakbeurs KindVak in 's Hertogenbosch officieel uitgereikt aan Gijs van Rozendaal van het Platform Kindcentra 2020. 

  Integrale Kindcentra: Handvat voor Professionals

  De ontwikkelingen rond Integrale Kindcentra (IKC's), waarin basisschool, kinderopvang en andere kinddiensten vanuit één organisatie en curriculum samenwerken, zijn de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt. Op zowel politiek als maatschappelijk gebied lijken IKC's de toekomst van het Nederlandse kinddienstenstelsel in pacht te hebben.

   

  De auteurs willen met hun publicatie professionals die met kinderen werken bekend maken met het IKC-concept. Ze gaan in op wat een IKC is, wat de meerwaarde ervan is, en wat er verandert voor professionals die in een IKC werken. Ook beschrijven ze uitgebreid de rol van ouders en verzorgers in het IKC en bespreken ze de resultaten van een grootschalige IKC-enquête die zij hebben gehouden onder meer dan duizend kindprofessionals. Tot slot schetsen beide auteurs een beeld van de praktijk: hoe gaan bestaande IKC's in Nederland te werk?

   

  Al met al biedt de publicatie een uitstekend handvat voor iedereen die meer wil weten over Integrale Kindcentra. Het boek is voor iedereen toegankelijk en vormt een onmisbare toevoeging aan de boekenkast van eenieder die de de ontwikkelingen binnen de Nederlandse kinddiensten wil blijven volgen. 

   

  Bestel hier het boek voor € 14,95 (excl. verzendkosten) via de boekenfabriek.nl